11:42 / 04.08.2020.

Autor: Anamarija Škorić/Dnevnik u podne/I.Z./IMS/HRT

Generalna proba za svečanost u Kninu

-

-

Foto: - / -

U Kninu traju posljednje pripreme za obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja".
U Kninu traju posljednje pripreme za obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja".

Plenković: Iz Knina šaljemo važan signal
- Milanović: Zajednički zločinački pothvat jedna od luđih izmišljotina
Medved: Želimo da mladi znaju važnost Oluje
Apel gradonačelnika Knina

HRT-ova reporterka Anamarija Škorić kazala je za Dnevnik u podne da ni kiša nije pokvarila početak glavne probe koja je počela postrojem Počasno-zaštitne bojne. Škorić je dodala da su se u 9.43, u istom trenutku kada je prije 25 godina u Knin stupila Hrvatska vojska, oglasila zvona, a na Kninskoj tvrđavi podignuta je hrvatska zastava.

- Podigli su je pripadnici Puma, koji su to učinili daleke 1995. A danas su im podršku dali i pripadnici ostalih hrvatskih snaga te članovi obitelji poginulih branitelja, poručila je Škorić.

Kazala je da je letačkom probom završio program na Kninskoj tvrđavi koji će se ponoviti i sutra. Poručila je da će sutra državni vrh svečanost s Kninske tvrđave pratiti s videozida na Trgu dr. Ante Starčevića. Pretpostavlja se da će uzvanika biti manje nego proteklih godina, ali zasigurno neće biti manje svečano i dostojanstveno.


- Moj suprug je isto bio branitelj, dao je život za ovu državu. Kako da vam kažem, miješaju se osjećaji, i tuga i ponos. Imamo svoju državu, imamo slobodu, ali nemamo ljude, rekla je Dragica Želimorski iz Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Pakrac-Lipik. - Ovdje na trgu, nažalost, ove godine neće moći biti broj ljudi na koji smo naviknuli, moći ćemo smjestiti otprilike samo 550 uzvanika kako bi poštovali sve mjere koje su nam epidemiolozi propisali, rekao je brigadir Dražen Ressler, zamjenik čelnika provedbenog stožera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!