10:10 / 13.02.2019.

Autor: HRT

GI "Narod odlučuje" traže raspisivanje referenduma

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Volonteri Građanske inicijative Narod odlučuje dijelili su ispred Sabora zastupnicima informativni letak kojim od njih traže da raspišu referendum za pravedniji izborni sustav.
Volonteri Građanske inicijative Narod odlučuje dijelili su ispred Sabora zastupnicima informativni letak kojim od njih traže da raspišu referendum za pravedniji izborni sustav. Poručuju kako je Ministarstvo uprave uništilo kontrolne liste - koje smatraju jedinim dokazom o tome zašto je 40.000 potpisa proglašeno nevaljanima.

- Na Saboru je da danas raspiše referendum. Sabor to vjerojatno neće napraviti. Ministar uprave Lovre Kuščević napomenuo je Saboru da ne smije raspisati referendum, rekao je Tvrtko Krpina, koordinator Građanske inicijative "Narod odlučuje".


Branko Bačić je rekao da su kontrolne liste floskula kojom su nazvane određene bilješke koje su se vodile tijekom ispitivanja valjanosti i točnosti potpisa birača koji su podržali referendumske inicijative. "Sve što je bilo relevantno i dalje je sačuvano u ministarstvu, u APIS-u, a svi popisi su u Hrvatskom saboru", dodao je.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!