Ginekologija u Vinogradskoj preuzima pacijentice iz KB-a Merkur

19.09.2022.

13:52

Autor: M.Š./Hina/HRT

Davor Vagić, KBC Sestre Milosrdnice

Davor Vagić, KBC Sestre Milosrdnice

Foto: Bruno Fantulin / PIXSELL

Zbog sanacije u potresu oštećene zgrade KB-a Merkur, dio ginekološke poliklinike premješten je u KBC Sestre milosrdnice, a od 3. listopada u Vinogradsku će biti preseljena kompletna Ginekologija KB-a Merkur, uključujući dnevnu bolnicu.

Svim pacijenticama daljnje pružanje ginekoloških pregleda i zahvata osigurano je kod njihovih dosadašnjih liječnika u poliklinici i dnevnoj bolnici u Vinogradskoj.

- Zbog obnove objekata KB Merkur privremeno su preseljene polikliničke djelatnosti u KBC Sestre milosrdnice. Prvi koraci već su učinjeni proteklog tjedna kada smo pacijenticama ginekološke, ultrazvučne i trudničke ambulante osigurali preglede kod njihovih liječnika u našoj poliklinici u popodnevnim terminima, kaže ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić.

Preostala poliklinička, prije svega subspecijalističke ambulante, nastavit će raditi u KB Merkur do 30. rujna, a od ponedjeljka 3. listopada i te će ambulante raditi u poliklinici KBC-a Sestre milosrdnice u popodnevnim terminima.

- U početku će ambulante KB Merkur u Vinogradskoj raditi u popodnevnim satima, ali postupnom integracijom omogućit ćemo svim pacijenticama cjelodnevno pružanje usluga. Ambulante će stalno raditi u dvije smjene. Naša 24 ginekologa, te njih dvadesetak iz Merkura zajedničkim snagama će omogućiti redovito obavljanje svih potrebnih usluga, kaže zamjenik ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Neven Tučkar.

Ginekološke pacijentice kojima je potrebno bolničko liječenje ili operativni zahvat od 3. listopada nadalje bit će hospitalizirane u KBC-u Sestre milosrdnice. Bez obzira što su termini za u Vinogradskoj za listopad već popunjeni, pacijentice koje su imale dogovorene termine u KB-u Merkur, bit će operirane u operacijskim salama KBC-a Sestre milosrdnice u popodnevnim terminima.

Sve onkološke pacijentice, uglavnom one koje primaju kemoterapiju, do kraja rujna bit će liječene prema ranijim narudžbama u KB-u Merkur, a od 3. listopada dobit će termine u KBC-u Sestre milosrdnice za nastavak liječenja, bez prekida ili odgode.

Nove onkološke pacijentice, kojima je potrebna operacija, bit će operirane u Vinogradskoj bez ikakve odgode s pravom prvenstva u operativnim rasporedima, te će ih moći operirati njihov liječnik iz KB Merkur.

- Rodilište i hitna služba ginekologije u KB Merkur prestali su primati nove pacijentice krajem prošloga tjedna, 16. rujna, te su ubuduće trudnice i hitne pacijentice upućene na javljanje u KBC Sestre milosrdnice, ističe Neven Tučkar.

Očekuje da će se dio trudnica odlučiti za nastavak kontrole trudnoće i porode kod svojih dosadašnjih liječnika iz KB-a Merkur koji su preseljeni u Vinogradsku, a dio će moći koristiti usluge u KB Sveti Duh.

Pacijentice bez komplikacija u trudnoći iz okolnih županija upućuju se u sisačku, karlovačku, bjelovarsku i zabočku bolnicu, ovisno o lokaciji kojoj gravitiraju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!