19:32 / 13.02.2019.

Autor: Jasminka Kalčić/HRT

Gladne Uljanikove mačke - što će biti s njima?

-

-

Foto: - / -

Ta se svojevrsna radnička družina namnožila godinama. Kako radnici odlaze, postale su smetnja jer se nema tko brinuti za njih.
Radnici napuštaju Uljanik, a iza njih ostaju mačke koje su godinama hranili i o kojima više nema tko skrbiti. U krugu škvera ima ih više stotina. Grad Pula i udruga za zaštitu životinja pokrenuli su akciju hvatanja mačaka i njihove sterilizacije i kastracije.

Uljanik nije dopustio snimanje lovljenje mačaka po brodogradilištu, jer kažu kako nije vrijeme za to. No mi smo Uljanikove mačke snimili tijekom nedavnog organiziranog obilaska polarnog kruzera. Ima ih.

Ta se svojevrsna radnička družina namnožila godinama. Kako radnici odlaze, postale su smetnja jer se nema tko brinuti za njih.

Ulov prvoga dana - sedam mačaka. Hvatanje će potrajati tjednima.

Sutra će mačke u veterinarsku ambulantu na sterilizaciju.

- Životinje koje su na javnoj površini, a nemaju deklariranog vlasnika treba sterilizirati, kastrirati i vratiti tamo odakle su došle, ističe veterinar Renato Peteh.

Troškove od oko 250 kuna po mački snosit će Grad Pula.

Činjenica je da po nekim procjenama ima 200 mačaka i ta situacija s manjkom radnika i lošom situacijom u Uljaniku utječe i na te jadne životinje u našem brodogradilištu, ističe zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek.

Gladne mačke, još gladniji radnici. Posljednja vijest - za petak se priprema skup radnika u brodogradilištu. Žele da im Uprava priopći najnovije informacije, kakve god bile.

Nakon sterilizacije i kastracije Uljanikove će mačke doma, u brodogradilište. Radnicima koji još budu ondje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!