12:14 / 29.07.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Glas i HSLS o posljedicama poplave u Zagrebu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Posljedice poplava još osjećaju stanovnici Vinogradske ulice u Zagrebu, upozorili su iz gradskog HSLS-a.
Grad je poput čovjekova krvožilnog sustava, ako su žile začepljene, tijelo će kolabirati. U Zagrebu se upravo to dogodilo protekli vikend zbog obilnih kiša, upozorila je saborska i gradska zastupnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš.

Građani plaćaju 18 posto prireza, od čega bi se trebao održavati vodovodni i kanalizacijski sustav, ali gradske službe, na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, to ne čine.

- Kada ste zadnji put u gradu Zagrebu, bez obzira na potres, vidjeli onaj jedan kamion-cisternu gradske odvodnje da je došla i čistila slivnike? Godinama ne ulažete u infrastrukturu, nego krivo ulažete u svoje spomenike, godinama ne vodite računa da se grad mora razvijati i da grad morate planirati kako treba, godinama ne održavate ono što trebate održavati i onda se desi to što se je desilo, rekla je Anka Mrak Taritaš iz Glas-a.Posljedice poplava još osjećaju stanovnici Vinogradske ulice u Zagrebu - upozorili su iz gradskog HSLS- a i tamošnjeg mjesnog odbora. Kažu, samo 2 kilometra od glavnog trga stanovnici već deset godina čekaju rješavanje problema odvoda i kanalizacije. U njihovoj ulici tijekom svake jače kiše obiteljske kuće i podrumi budu poplavljeni.

- Ono što smo čuli od gradonačelnika i ono što je on izjavio da su građani opet sami krivi i da su stanove i podrumske prostorije gradili nelegalno, što ljudi mogu demantirati, i dok se grade nove građevine, a elementarne stvari kao vodovod i odvodnja nisu riješene, rekao je Darko Klasić iz HSLS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!