GLAS: Plenković zabranom rada nedjeljom skreće pozornost s korupcije i kriminala

27.10.2022.

12:21

Autor: Hina/HRT/R.S.

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: Josip Regović / PIXSELL

Iz GLAS-a su u četvrtak poručili da premijer Andrej Plenković, nezainteresiran za rješavanje problema, temu zabrane rada nedjeljom koristi kao taktiku za skretanje pažnje s korupcije i kriminala.

- Premijer Plenković se ovih dana opet ulovio zabrane rada nedjeljom pa tako ponovo najavljuje da će njegova Vlada riješiti problem rada nedjeljom, ali ne misli pritom da će se pobrinuti za to da svi koji taj dan rade budu pošteno plaćeni. Problem za Plenkovića i njegovu Vladu je što se uopće radi i sve će probleme čarobno riješiti tako da zabrane rad nedjeljom, i to samo u trgovinama, navodi se u priopćenju.


- Da su stvarno zainteresirani za rješavanje problema možda bi se, kaže se,  prihvatio prijedlog GLAS-ove zastupnice Anke Mrak-Taritaš da se rad nedjeljom pošteno plati, a ne da se odbije više puta.


- Kao nebrojeno puta dosad, a zadnji put usred COVID krize i nakon dva razorna potresa, HDZ-ova Vlada, tvrdi GLAS, zabranu rada nedjeljom koristi isključivo kao taktiku za skretanje pažnje s važnih tema.


- Mijenjaju se krize i problemi, a Plenkovićeva Vlada je uvijek ista - nesposobna i puna korupcije i kriminala i bez obzira na to koliko se premijer trudio, nikakva količina populizma i jeftinih PR trikova tu činjenicu neće sakriti, ustvrdio je GLAS u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!