11:55 / 23.04.2020.

Autor: M.M./Hina

GLAS traži isplatu pune naknade osobama u samoizolaciji

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Saborski Klub zastupnika GLAS-a zatražio je da se osobama koje se nalaze u samoizolaciji, isplaćuje puna naknada plaće, a ne kako je sada određeno 2125 kuna za dva tjedna.
Saborski Klub zastupnika GLAS-a zatražio je da se osobama koje se nalaze u samoizolaciji, isplaćuje puna naknada plaće, a ne kako je sada određeno 2125 kuna za dva tjedna, odnosno od 4250 kuna mjesečno.

GLAS je zato u saborsku proceduru uputio dopune Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, koje će zastupnici raspraviti poslijepodne, kojima traži za osobe u samoizolaciji isplatu naknade u iznosi pune plaće odnosno 100 posto.

Zakonskim izmjenama GLAS traži i da se naknada u visini pune plaće isplaćuje osobama koje su donirale organ i zbog toga se nalaze na bolovanju.

Ne očekujemo da će Vlada naš prijedlog prihvatiti; koronavirus je donio niz promjena, ali jednu nije, a to je da se prijedlozi oporbe prihvaćaju, rekla je predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Saborski zastupnik Goran Beus Richembergh ustvrdio je da je poziv premijera Andreja Plenkovića da krizu prebrodimo zajedno, 'licemjeran i hrpetina laži', jer ništa od prijedloga oporbenih stranaka vladajući nisu razmotrili ni prihvatili.
Sve ono što vladajući rade i govore u funkciji je jedino budućih izbora, smatra zastupnik GLAS-a.

Mrak Taritaš osvrnula se i na posljedice snažnog potresa koji je zadesio Zagreb i okolicu 22. ožujka,  izjavivši da u mjesec dana ništa nije napravljeno.
Premijer ne može čvrsto žmiriti kada ide Zagrebom i to ne vidjeti, a Milan Bandić umjesto da dijeli građevinski materijal mogao je zagrebačke ulice bar pomesti i oprati, te odvesti građevinski otpad, ustvrdila je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!