13:08 / 14.10.2020.

Autor: V.K./Hina

GLAS: Vlada i Stožer siju nered paničnim i selektivnim mjerama protiv koronavirusa

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

HDZ-ova Vlada i Stožer ponovno siju nered paničnim, promašenim epidemiološkim mjerama, priopćio je GLAS.
HDZ-ova Vlada i Stožer ponovno siju nered i paničnim, promašenim epidemiološkim mjerama pokušavaju riješiti problem koji su izazvali izostankom pravovremene reakcije i zaštitom posebno odabranih, priopćio je GLAS.

➡️
Rekordnih 748 novooboljelih, četiri osobe preminule

Prve žrtve su ugostitelji, koji upozoravaju Vladu da bez kompenzacija nove mjere ne mogu preživjeti. Istovremeno, kao i u proljeće, kad su se prvi put donosile mjere, Crkva je opet zadnja "na tapeti" pa se tako već tri vikenda zaredom održavaju krizme, bez da se Stožer sjetio propisati obavezu nošenja maski u crkvama, kaže se u priopćenju.

To su odlučili tek sada, i to nakon što uvode niz rigoroznih mjera za poduzetnike, kao što je ona o jednom gostu na svaka četiri kvadratna metra u ugostiteljskim objektima i obavezni Covid-redari, koje plaćaju vlasnici.

Pritom se članovi Stožera pozivaju na primjere ostalih europskih zemalja, ali propuštaju reći da se mjere u tim zemljama ne uvode bez kompenzacija, naglašava GLAS.

Stožer dodatno pogoršava situaciju i time što najavljuje ukidanje praćenja kontakata i prebacuje tu obavezu na građane koji su pozitivni na koronavirus.
S obzirom na to da Vlada odbija prihvatiti prijedlog da se tijekom samoizolacije građanima isplaćuje puna plaća, bit će zasigurno manje samoizolacija nego ikad, upozorava GLAS u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!