Sljemenska žičara od 14 sati ponovno otvorena za putnike

01.07.2022.

09:27

Autor: M.Š./HRT

Javljanje Marije Milas s postaje zagrebačke žičare

Javljanje Marije Milas s postaje zagrebačke žičare

Foto: HTV / HRT

Sljemenska žičara ponovno je proradila u 14 sati, nakon što se jučer iznenada pokvarila. Podsjećamo, zbog kvara je 40 putnika ostalo u gondolama 20 minuta, a razlog kvara bile su navodno iznimno visoke temperature.


Uzrok automatskog zaustavljanja Žičare Sljeme bile su, kako navode u ZET-u, iznimno visoke temperature zbog kojih je došlo do smetnji u radu jednog od žičarinih senzora.

- Servisne ekipe promptno su pristupile utvrđivanju kvara te su detektirale kako je zbog iznimno visokih temperatura došlo do smetnji u radu jednog od senzora, rekao je glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba u razgovoru s našom reporterkom na donjoj postaji sljemenske žičare. 

Nakon što su smetnje otklonjene, napravljen je i dodatni pregled svih sklopova. 

U ZET-u vjeruju da se takvi problemi neće ponavljati 

Dodao je da vjeruje kako se događaji od četvrtka neće ponoviti iako će i danas, kao i sljedećih dana, biti vrlo visoke temperature. 

- Žičara je, kao i svaki drugi sustav, podložna poteškoćama, međutim, imamo vrhunske ekipe, to je vrhunski sustav. Vjerujem da će sve biti u redu, dodaje. 

Zeba je također rekao da je jučer u gondolama "zapelo" 40-ak putnika.

- Njihova sigurnost ni u jednom trenutku nije bila ugrožena. Oni su putem interfona odmah bili obaviješteni da je zaustavljen rad zbog tehničkih smetnji te kako je u tijeku prebacivanje na pomoćni pogon, nakon čega su oni bili spušteni na sigurno do postaja. Zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju te se ispričavamo zbog eventualnih neugodnosti, naglasio je Zeba. 

No, iako je Zeba najavio pokretanje žičare oko podneva, reporterka HRT-a u podnevnom Dnevniku rekla je da žičara još uvijek nije stavljena u pogon te da je upitno hoće li uopće raditi ovoga petka. 

- Stoji obavijest da žičara neće prometovati danas sve dok se ne obave sve potrebne sigurnosne provjere, a to će, kako doznajem, u najkraćem mogućem roku. Iz ZET-a navode da je moguće da se kvar dogodio zbog visokih temperatura i da se zbog toga dogodila smetnja u jednom od senzora zbog čega je automatski i žičara zaustvljena. Kada su građani vidjeli obavijest da žičara najvjerojatnije danas neće prometovati, okrenuli su se i put prema vrhu nastavili autobusnom linijom, izvijestila je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!