14:27 / 19.09.2019.

Autor: HRT

Glasovac i Grmoja o presudi Božidaru Kalmeti

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Foto: - / PIXSELL

Sabina Glasovac, saborska zastupnika SDP-a, kazala je da nema komentara na presudu Božidaru Kalmeti i drugima.
Brojne reakcije uslijedile su nakon presude bivšem HDZ-ovom ministru Božidru Kalmeti, koji je oslobođen optužbi da je sa suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

- Kalmeta oslobođen, Mikulić, Boban i Kezele osuđeni 

Sabina Glasovac (SDP) kazala je da nema komentara na presudu Božidaru Kalmeti i drugima. Istaknula je da može govoriti tek o svojim dojmovima.

- Moji dojmovi su možda u suprotnosti s onim što će reći pravosuđe. Ne znam koliko je to u ovome trenutku važno. Kad malo pogledam komentare na društvenim mrežama nakon objave ove presude potpuno je jasno zašto ljudi gube povjerenje u institucije i zašto napuštaju Hrvatsku, kazala je.

Istaknula je da je dugo godina živjela i politički djelovala u Zadru te da se "nauživala vladavine Božidara Kalmete.

- Nikada nisam mucala pri iznošenju svojih stavova vezanih za način upravljanja gradom Zadrom. Moram reći i da me ova presuda nažalost nije iznenadila, dodaje.

Nikola Grmoja (MOST) rekao je da je HDZ, postavljanjem Božidara Kalmete, na "jedno od ključnih mjesta u HDZ-u, u operativu," već je bilo jasno kako će ovaj sudski proces završiti.

- Andrej Plenković ga je odlučio rehabilitirati. Nemam preveliko povjerenje u hrvatsko pravosuđe. Nevjerojatno je da svi suradnici budu osuđeni, a da ministar koji je odgovoran bude oslobođen odgovornosti. Mislim da je ovo samo nastavak rasta sumnje hrvatskih građana u neovisnost pravosuđa. To je nešto što nije dobro i to treba mijenjati, kazao je Grmoja.
 
  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!