09:02 / 16.08.2019.

Autor: M.B./HRT

Glasovanje o GUP-u neće usporiti ni 9000 primjedbi, kaže Bandić

Milan Bandić (foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Milan Bandić (foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Završila je dvotjedna javna rasprava o Generalnom urbanističkom planu grada Zagreba.
Završila je dvotjedna javna rasprava o Generalnom urbanističkom planu grada Zagreba. Građani su podnijeli oko 9000 primjedbi, a gradonačelnik Milan Bandić najavio je da to neće usporiti postupak te da će gradski zastupnici o GUP-u glasovati već 4. rujna.

- Svaki prijedlog je dobrodošao. U Zavodu za planiranje i Uredu za strategiju nema godišnjih odmora, 4. rujna GUP ide na Skupštinu. Kako bi rekli: 'Nema odmora dok traje GUP', komentirao je Bandić.

- Iako je gradonačelnik računao da će javnom raspravom usred ljeta ubrzati proceduru, samo je dodatno mobilizirao već revoltirane građane, tvrdi Tomislav Tomašević, oporbeni gradski zastupnik (Lijevi blok). Vrlo je skeptičan "da se na toliko primjedbi može poslati odgovor građanima u kratkom vremenskom roku".

- Sama najava gradonačelnika da će do 4. rujna sve biti gotovo samo znači da primjedbe Gradska skupština neće niti čitati već da će ih sve odbiti i dalje ići s istim GUP-om s kojim se išlo na javnu raspravu, rekao je Tomašević.

- Pobuna protiv izmjena GUP-a u Zagrebu

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!