08:46 / 05.07.2020.

Autor: T.V./HRT

Glasuju i naši pomorci na brodovima s hrvatskom zastavom

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na parlamentarnim izborima glasovat će i naši pomorci i to na brodovima koji viju hrvatsku zastavu te imaju matičnu luku upisa u Hrvatskoj. Pomorci koji plove na brodovima strane zastave i kojih je gotovo 8000, za sada praktično ne mogu ostvarivati svoje pravo.
Na parlamentarnim izborima glasovat će i naši pomorci i to na brodovima koji viju hrvatsku zastavu te imaju matičnu luku upisa u Hrvatskoj. Pomorci koji plove na  brodovima strane zastave i kojih je gotovo 8000, za sada praktično ne mogu ostvarivati svoje pravo.

Biračka mjesta tako su se, ovisno o vremenskim zonama u kojima se trenutačno nalaze, otvorila također u 7 sati i to na 28 brodova hrvatskih brodara.

- Zatvorit će se  kada glasuju svi hrvatski državljani koji se nalaze na brodu, i koji i na brodu glasuju prema mjestu prebivališta, pojasnio je član županijskog izbornog povjerenstva u Splitu sudac Miho Mratović

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!