08:24 / 15.11.2018.

Autor: P.F./Hina

Glavaš traži ispriku i 250.000 kuna od Bernardića i Bunjca

-

-

Foto: - / -

Glavaš od Bernardića traži 150.000 kuna, a od Bunjca 100.000 kuna jer su ga nazvali ratnim zločincem, iako protiv njega nema pravomoćne presude.
Saborski zastupnik Branimir Glavaš zatražio je putem odvjetnika ispriku i naknadu štete od dvojice svojih kolega - predsjednika SDP-a Davora Bernardića i Branimira Bunjca iz Živog zida, zbog "svjesno iznesenih laži" protiv Glavaša izgovorenih u Saboru i na konferencijama za novinare.

U zahtjevima za ispriku i naknadu štete Glavaš od Bernardića traži 150.000 kuna, a od Bunjca 100.000 kuna jer su ga nazvali ratnim zločincem, iako protiv njega nema pravomoćne presude.

Cijeloj hrvatskoj javnosti je poznato da je Ustavni sud Republike Hrvatske 12. siječnja 2015. ukinuo drugostupanjsku presudu Vrhovnog suda izrečenu protiv Branimira Glavaša, a Vrhovni je sud 28. srpnja 2016. ukinuo i prvostupanjsku osuđujuću presudu Županijskog suda u Zagrebu od 8. svibnja 2009. protiv gospodina Branimira Glavaša te nikakva presuda (nepravomoćna ili pravomoćna) protiv moje stranke ne postoji. Isti se procesno-pravno nalazi u poziciji 'optuženika', a ne nikako kako vi tvrdite u poziciji 'osuđenog ratnog zločinca'", stoji u zahtjevima koji potpisuje Glavašev odvjetnik Vedran Pajić.

Glavaš Bernardiću zamjera tri istupa u Saboru, na konferenciji za novinare SDP-a te u televizijskom prijenosu, a te su izjave prenijeli brojni drugi mediji.

Bunjca, pak, Glavaš proziva zbog istupa u Saboru u kojem ga je osim ratnim zločincem označio i kao osobu koja je pokušala podmititi suce Vrhovnog suda. "Gospodin Glavaš nije nikada sudjelovao u 'podmićivanju sudaca Vrhovnog suda' kako vi tvrdite, jer isti od nadležnih državnih tijela (DORH-a, MUP-a...) nije bio čak niti osumnjičen za to kazneno djelo, a posljedično tome niti okrivljen, optužen ili pak suđen", navodi Glavašev odvjetnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!