13:37 / 16.10.2020.

Autor: HRT/Hina

Glavna državna odvjetnica i šefica Uskoka u samoizolaciji

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ravnatelj policije Nikola Milina i njegov pomoćnik, načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac ne moraju u samoizolaciju.
Prema uputi epidemiologa glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, njen zamjenik Darko Klier i ravnateljica Uskoka Vanja Marušić će biti u samoizolaciji do 28. listopada, nakon što su prisustvovali sjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost". Iz Sabora su, naime potvrdili da je član odbora SDP-ov Franko Vidović pozitivan na koronavirus. 

➡️ Nekoliko zastupnika ostalo doma, glasovanje videovezom 
➡️ Franko Vidović pozitivan na koronavirus
➡️ Sve o koronavirusu pratite na hrt.hr/koronavirus
➡️ Covid-19 - najnovije informacije 

U DORH-u ističu da će glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek veći dio svojih poslova obavljati od kuće "koristeći sredstva elektroničke komunikacije". Dodaju i da rad Državnog odvjetništva "ni u jednom trenutku nije i neće biti doveden u pitanje s obzirom da Zakon o državnom odvjetništvu propisuje tko ju mijenja u njenoj odsutnosti, pri čemu je potrebno znati da Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske ima prvog zamjenika i još 24-ero zamjenika. Ni rad USKOK-a nije i neće biti doveden u pitanje, dodaju. 

Ravnatelj policije i njegov pomoćnik ne moraju u samoizolaciju

- Nadležni epidemiolog je nakon provedenog epidemiološkog izvida konstatirao da se glavni ravnatelj policije Nikola Milina i njegov pomoćnik, načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac, ne smatraju bliskim kontaktima Covid pozitivne osobe koja je bila prisutna na sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, izvijestio je MUP.

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u srijedu je, na zatvorenoj dvosatnoj sjednici, raspravljao o koruptivnoj aferi Janaf i curenju informacija. Na toj je sjednici uz članove odbora i policijske čelnike bio i niz drugih sudionika, među njima i glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, šefica Uskoka Vanja Marušić i šef SOA-e Daniel Markić.

➡️ Kovačević iz Remetinca na pretragu stana pa natrag
➡️ Kovačević u USKOK-u, kaznena prijava za sve osumnjičene
➡️ Proširena istraga protiv Kovačevića i osobe koja mu je sakrila novac
➡️ Afera Janaf: Petek 2018. proglašen najboljim mladim menadžerom

Iz MUP-a su ranije poručili da čak i da je određena samoizolacija za policijske čelnike ne bi došlo do zastoja u sustavu rukovođenja niti odlučivanja, budući da navedna radna mjesta imaju određene institute zamjenika i pomoćnika.
Iz Državnog odvjetništva su poručili da čekaju upute epidemiologa.

Samoizolacija za tri zastupnika i četiri službenice

Za trojicu saborskih zastupnika i za četiri saborske službenice koje su u srijedu bile na sjednici Odbora za unutarnju politiku na kojoj je bio i zaraženi zastupnik Franko Vidović (SDP), određena je samoizolacija, izvijestili su u petak iz Hrvatskog sabora. Prema odluci epidemiološke službe Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo mjera samoizolacije određena je zastupnicima Miroslavu Škori (DP), Nikši Vukasu (SDP) i Mišelu Jakšiću (SDP) te za četiri saborske službenice, naveli su iz Sabora.Miroslav Škoro objavio je na Facebooku kako mu je obaveza samoizolacije javljena danas poslijepodne. Napomenuo je da svi sudionici sjednice Odbora za nacionalnu sigurnost neće morati, kao on, u samoizolaciju, jer "liječnik tvrdi da se Covid-19 ne širi aerosolno".
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!