13:20 / 17.05.2019.

Autor: HRT

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić posjetio Yad Vashem

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić

Foto: - / HRT

Glavni ravnatelj HRT-a u boravio je u Izraelu u radnom posjetu na poziv uprave KAN-a, izraelske državne televizije, i suorganizatora izbora za pjesmu Eurovizije 2019.
Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić posjetio je 17. svibnja 2019. Yad Vashem - Svjetski centar sjećanja na Holokaust, u pratnji Vesele Mrđen Korać, veleposlanice RH u Izraelu.

Kazimir Bačić
obišao je Muzej povijesti Holokausta i Dječji memorijal, a u prigodnoj je ceremoniji u Dvorani sjećanja odao počast svim žrtvama Holokausta te se upisao u Knjigu visokih gostiju.

Ujedno je obišao i dio memorijalnog vrta u kojemu su postavljene spomen-ploče u čast hrvatskim pravednicima među narodima te kipić Oscara koji je darovao Branko Lustig, hrvatski producent i preživjeli Holokausta, osvojen za film "Schindlerova lista".

U kratkom obilasku jeruzalemskoga Staroga grada, u crkvi Svetoga groba susreo se s hrvatskim franjevcima fra Tomislavom Vukom i fra Sinišom Srebrenovićem

Glavni ravnatelj HRT-a boravio je u Izraelu u radnom posjetu na poziv uprave KAN-a, izraelske državne televizije i suorganizatora izbora za pjesmu Eurovizije 2019.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!