Glavni ravnatelj HRT-a: Više nego ikad potreban jak i profesionalan javni servis

28.11.2022.

23:07

Autor: HRT/IMS

Robert Šveb

Robert Šveb

Foto: HTV / HRT

Većinom glasova je na saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije prihvaćen izvještaj o radu Hrvatske radiotelevizije za 2021. godinu. 

Tijekom tog se razdoblja zbog okolnosti smanjio prihod od pristojbe, ali je novac nadoknađen prihodima od reklama.

Saborski zastupnici osvrnuli su se na kvalitetu programa te zatražili podatke o zastupljenosti svih političkih opcija u informativnom programu.

Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb rekao je da je HRT- veliki i kompleksan sustav s hiperprodukcijom, te da će se u budućnosti usredotočiti na kvalitetu, a ne kvantitetu.

- Svi ćemo se složiti s činjenicom da možda sad i više nego ikad treba jaki i profesionalni medijski javni servis jer u svijetu u kojem živimo jedino HRT može stajati na braniku nacionalnih interesa, zaštite hrvatske kulture i jezika, i mislim da u tom svjetlu svi zajedno trebamo pronaći možda i neke nove modele i upravljanja, a i javnog financiranja javnog medijskog servisa, rekao je Robert Šveb, glavni ravnatelj HRT-a.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!