Godišnjica akcije Poskok 1

27.08.2022.

20:30

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Godišnjica akcije Poskok 1

Godišnjica akcije Poskok 1

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Pripadnici specijalne policije na spomen-obilježju "Velebitskim junacima" u Rizvanuši podno Velebita, obilježavajući 30 godina od akcije Poskok 1, odali su počast 26-orici svojih poginulih suboraca. Među njima je i legendarni zapovjednik riječkih specijalaca "Ajkula", Marino Jakominić. Na mjestu njegove pogibije, na vrhu planine Visočice, zapaljene su svijeće.

- Nama je stvarno drago da se ljudi i dalje sjete jer život ide dalje, ali tata ima četvero unučadi koje nije nikad upoznao, a to je ajmo reć nekakav najveći zalog koji je ostavio za budućnost, rekla je Nataša Jakominić Marot, kći Marina Jakominića.

- Jer nakon tih zaposjedanja vrhova krenulo se u one značajne operacije Medački džep Maslenica i naravno do krune svih operacija, to je Oluja, tako da operacija Poskok 1 dala je značajan doprinos, istaknuo je Perica Prpić, predsjednik USPDR-a "Ajkula", Rijeka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!