Odavanje počasti snimatelju HRT-a Žarku Kaiću

27.08.2022.

12:07

Autor: HRT

Žarko Kaić

Žarko Kaić

Foto: HRT / HRT

Na Spomen obilježju "Posljednji kadar" na kružnom toku Brijest u Osijeku polaganjm vijenaca i paljenjem svijeća počelo je odavanje počasti snimatelju HRT-a Žarku Kaiću. 

Na njega su 28. kolovoza 1991. pucali pripadnici JNA. Njegov život ne može se svesti samo na jedan pucanj, iako je to bio pucanj u istinu.

Punih 20 godina Kaić je radio za HTV. Dobrovoljno je krenuo u Domovinski rat kao svjedok istine. Pucanj iz tenka JNA bio je pucanj u istinu o Domovinskom ratu. Žarkove snimke to i dokazuju.

- Kolega Kaić je bio 1 od 7 kolega koji su poginuli radeći svoj posao u Domovinskom ratu i najmanje što mi njegove kolege koji smo radili također ovaj posao u Domovinskom ratu je da dođemo u Osijek da mu se poklonimo, da mu zahvalimo na svoj način i da mu odamo polaganjem vijenca, tu čast da je radio svoj posao časno, pošteno, domoljubno, rekao je Davor Buconić, dopredsjednik Zbora ratnih izvjestitelja i novinar HRT-a.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!