Godišnjom akcijom "Omiljeni cvijet Ane Rukavine" prikupljeno više od 18 tisuća eura

13.06.2023.

13:32

Autor: Hina/HRT/A.S.

"Omiljeni cvijet Ane Rukavine"

"Omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Humanitarnom akcijom "Omiljeni cvijet Ane Rukavine", koja je u organizaciji Foruma žena SDP-a održana na stotinjak lokacija u više od 90 gradova i općina diljem Hrvatske, prikupljeno je 18.700 eura, izvijestio je SDP.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin uručio je voditeljici Zaklade "Ana Rukavina" Mariji Rukavini ček s prikupljenim sredstvima od prodaje tulipana u svrhu razvoja Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

- Želim život!, napisala je Ana Rukavina u svom pismu prije 15 godina i pokrenula lavinu dobrote. Iskrenom molbom za pomoć nikoga nije ostavila ravnodušnim. Iako nije uspjela pomoći sebi, pomogla je i pomaže mnogim drugima, rekao je Grbin.

Prikupljena sredstva poticaj su daljnjem radu Zaklade Ana Rukavina kako bismo organizirali akcije upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i omogućili daljnje stručno usavršavanje mladih liječnika iz područja hematologije, stoji u priopćenju.

- Kroz 11 godina Zakladi je uplaćeno 828.000 kuna ili 111.000 eura, a ovu godinu smo postigli i rekord od 18.714 eura. To je veliki iznos, hvala svim onim ženama koje su u cijeloj Hrvatskoj prikupljale sredstva od prodaje tulipana i željele pomoći radu Zaklade, rekla je Marija Rukavina.

Zaklada je od početka rada 2006. organizirala brojne akcije upisa u Registar u kojem je trenutačno 62.421 potencijalni darivatelj. Šansu za izlječenje od donora koštane srži iz hrvatskog registra od početka akcije dobile su 164 osobe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!