Golem pritisak na sustav zbog propusnica

22.12.2020.

19:24

Autor: HRT

default error photo
Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj civilne zaštite, rekao je u Dnevniku HRT-a da je pritisak na sustav golem glede propusnica i prvi dan je odbijeno 60 posto zahtjeva.
Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj civilne zaštite je u Dnevniku HRT-a rekao je kako je pritisak na sustav golem glede propusnica i prvi dan je odbijeno 60 posto zahtjeva.

➡️ Trut: Odbili smo 60 posto zahtjeva za propusnice 
➡️ Od ponoći međužupanijsko putovanje moguće isljučivo uz propusnicu 
➡️ Posebne upute kome se mogu izdati propusnice 
➡️ Rukavina: Znatno manji broj zahtjeva za propusnice


- Ova je odluka restriktivnija i ne odobrava se prelazak županijskih granica osim onima koji su nužno potrebni za funkcioniranje društva, rekao je Damir Trut. Dodao je da je poslodavcima preporučeno da se u ovo vrijeme što više koriste kolektivni godišnji odmori kako bi se smanjio pritisak na sustav.

Očekuje da bi za nekoliko dana pritisak na sustav mogao biti manji. Dodaje i da je dosad bilo 80.000 zahtjeva za propusnice.

Istaknuo je da u sustavu radi oko 400 radnika u županijskim odborima koji odobravaju propusnice, stotinjak ih je u ravnateljstvu te još 100 u tehničkoj potpori. 

Na pitanje što će se desiti ako se netko ogluši na zabranu prelaska u drugu županiju bez propusnice, Trut je rekao kao će ih policija vratiti i zabraniti napuštanje županije.

Što se tiče rezervacija aranžmana, važno je istaknuti da građani moraju kada zatraže propusnicu dokazati da su smještaj platili.

Na pitanje kako će se kontrolirati obiteljska okupljanja, Trut je rekao kako će se i to kontrolirati te da je kazna 5 tisuća kuna za organizatore.

- To će kontrolirati sugrađani, susjedi, policija, ali kontrolirat ćemo i sami sebe da tako nešto ne radimo, naglasio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!