11:02 / 17.06.2018.

Autor: S.M./HRT/Hina

Gordan Maras novi predsjednik zagrebačkog SDP-a

-

-

Foto: - / -

Gordan Maras novi predsjednik zagrebačkog SDP-a
Zagrebački SDP-ovci u drugom krugu unutarstranačkih izbora za predsjednika zagrebačkog odbora SDP-a koji će ih voditi iduće četiri godine, izabrali su saborskog zastupnika Gordana Marasa.

Maras je pobijedio s, prema još uvijek neslužbenim rezultatima, 843 glasa (52,85 posto) prema 752 (47,15 posto) koliko je dobio Denis Hrestak, koji je slovio za favorita predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

U razgovoru za Dnevnik HTV-a Maras je rekao kako mu je prvi cilj pokazati građanima grada Zagreba da se počinjemo baviti njihovim problemima. Moramo se odmaknuti od klijentelističkog i oportunističkog načina ponašanja. Moramo voditi računa što od nas očekuju naši birači, rekao je Maras. Istaknuo je kako je vrijeme da se prestanu baviti strankom, a počnu baviti građanima. Istaknuo je kako nitko ne može ignorirati podršku članica i članova SDP-a.


Maras je bio uvjeren u pobjedu, a uoči drugog kruga pozvao je članove da izabru promjene ističući kako su ovo možda i najvažniji izbori za SDP u proteklih deset godina. 

Ovo su najbitniji izbori za SDP i molim ih sve da izađu i izaberu onoga za koga misle da bi bolje vodio SDP. Ne smiju danas ostati doma jer SDP nakon ovih izbora ne smije biti isti kao prije. Znači, moramo izabrati promjene, izjavio je Maras novinarima nakon što je glasovao na unutarstranačkim izborima. Istaknuo je kako očekuje izbornu pobjedu jer su se SDP-ovci u prvom krugu, kaže, jasno opredijelili da žele promjenu u Zagrebu te da zagrebački SDP bude bolji.  Ja sam spreman uložiti svu energiju u to i očekujem danas podršku članica i članova. Vjerujem da će tako i biti, rekao je Maras.

Hrestak je kazao da će se, ako pobijedi, zauzimati da SDP na iduće lokalne izbore izlazi samostalno bez predizbornih koalicija kako bi provjerili svoju snagu i vidjeli koliko to SDP vrijedi u Zagrebu. Zalagat ću se, kaže, i za deakumulaciju funkcija u SDP-u i za veću cirkulaciju kadrova kako bi što veći broj članova dobio priliku pokazati što zna i može.

Kazao je i da se predsjednik stranke Davor Bernardić nije miješao u ove izbore. Ne želim sudjelovati u podjelama na 'vaše i naše' i ne želim čak ni komentirati takve epitete, rekao je Hrestak.

Istaknuo je i da SDP provodi stvarne, a ne fingirane izbore. Svi kandidati koji su se kandidirali za funkciju predsjednika, zaista žele i pobijediti i naravno da u tom procesu malo iskri i dolazi do sukoba, ali večeras to završava i nastavljamo raditi kao kolege i suradnici, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!