Požar između Zatona i Raslina pod kontrolom

13.07.2021.

13:48

Autor: V.G./HRT

Požar između Zatona i Raslina

Požar između Zatona i Raslina

Foto: HTV / HRT

Požar između Zatona i Rasline u šibenskom zaljevu pod kontrolom je gasitelja. Vatra se više ne širi, a 50 vatrogasaca i dalje je na požarištu. 


Od dojave, oko 11 sati, do sada izgorjelo je oko 15 hektara. Zahvaćeni su maslinici i vinogradi, borova šuma i nisko raslinje. Obuzdati buktinju pomogle su i zračne snage jer posao je vatrogascima otežavalo jako jugo te nedostatak pristupnih putova do ruba požarišta.

- Imamo jako jugo koje nam otežava posao, dodatno nam otežava što nemamo pristupnih puteva dovoljno da možemo s vozilima ući do samog ruba požarišta. Oslanjamo se na zračne snage i pješaštvo. Osim poljoprivrednih površina, maslinika i vinograda, gore borova šuma i nisko raslinje, a objekata nema na ovom području, rekao je Volimir Milošević, zapovjednik JVP Šibenik.

- Kiše na ovom prostoru nije bilo od svibnja, sve je suho, za očekivati je ovakve stvari, rekao je zapovjednik JVP Šibenik.

Od 21. lipnja do 13. srpnja 2021. godine, zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 16 požara i to: osam u Šibensko-kninskoj županiji, tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji, tri u Zadarskoj županiji te po jednog u Primorsko-goranskoj županiji i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!