Požar kod Marčane pod nadzorom

18.07.2022.

15:00

Autor: HRT/D.M./M.M./Hina

Požar u okolici Marčane

Požar u okolici Marčane

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Požar koji je u ponedjeljak poslije 12 sati planuo u blizini Pinezića, mjesta na području općine Marčane, stavljen je pod nadzor, a izgorjelo je oko sedam hektara guste bjelogorice, trave i niskog raslinja, potvrdio je poslijepodne županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

U gašenju požara sudjelovalo je 25 vatrogasaca pulske Javne vatrogasne postrojbe, pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava i devet vatrogasnih vozila te dva kanadera.

- Situacija je pod kontrolom, kanaderi su trenutačno u pulskoj Zračnoj luci i bude li potrebno ponovno će krenuti u akciju. Međutim, situacija je povoljna i vjerujem da će požar biti uskoro i lokaliziran, izjavio je Kozlevac za Hinu.

Dodao je da je gašenje otežavala jaka bura te da kuće ni u jednom trenutku nisu bile ugrožene.

Predrag Pliško, načelnik općine Marčana kazao je ranije danas kako DVD općine Marčana i JVP iz Pule uspješno se odupiru piromanskim pokušajima.

- Ovo je sad prevelika slučajnost da se ovo događa slučajno. Ima jako puno sporadičnih požara, ali stavljeni su svi pod kontrolu, poručio je. 

Više pogledajte u prilogu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!