Požar u Žrnovnici gase kanader i air-tractor; još nije lokaliziran

16.06.2022.

23:43

Autor: P.F./Hina

Požar u Žrnovnici

Požar u Žrnovnici

Foto: Izvor: / Facebook Vatrogasci 193

Požar koji je sinoć buknuo unutar bivše raketne baze u Žrnovnici nije lokaliziran, a u ranopopodnevnim satima vatrogascima su pristigli u pomoć kanader i air-tractor, budući da se radi o minski sumnjivom području, doznaje se u županijskom Vatrogasno-operativnom centru.
Vatra je planula na području Drognjuš privor, a kuće ni u jednom trenutku nisu bile ugrožene. Gori uglavnom nisko raslinje i borovina.

Na terenu je i dalje 20 vatrogasaca sa šest vozila iz Javne vatrogasne postrojbe grada Splita te DVD-a Split i Žrnovnica.

Zamjenik zapovjednika JVP grada Split Petar Bućan je rekao da vatra i dalje gori, te da od sinoćnjeg izbijanja požar nije bio lokaliziran, a sada su u pomoć vatrogascima na zemlji stigli kanader i air traktor.

- Zračne snage su podignute oko 13 sati. I jutros je taj požar gasio kanader i air traktor. Riječ je o sumnjivom minskom području, pa vatrogasci ne smiju ulaziti unutar požarišta, već se on pokušava rubno zadržati u prostoru. Buknuo je sinoć oko 21.20 sati, govori Bućan.

- Kuće i dalje nisu ugrožene, a vatrogasci su cijelu noć dežurali pokraj pristupačnih cesta, rekao je Bućan.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!