Lokaliziran požar na Paklinskim otocima

30.06.2022.

10:50

Autor: V.K./HRT/Hina

Požar na Palmižani

Požar na Palmižani

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica / RH

Požar na Paklinskim otocima na Hvaru je lokaliziran oko 11.30. Vatrogasci te dva broda s pumpama i dalje ostaju na osiguranju i sanaciji požarišta, doznaje se iz Hrvatske vatrogasne zajednice. Prema prvim procjenama, opožareno je oko 5 ha površine.
Jutros nešto prije devet sati na Paklinskim otocima na Hvaru buknuo je šumski požar koji trenutno gase dva kanadera, doznaje se od hvarskih vatrogasaca. Temperatura oko 35 stupnjeva nije išla na ruku gasiteljima, no oko 10 sati ipak su uspjeli zaustaviti buktinju kako se ne bi širila prema obližnjim kućama. Objekti nisu bili ugroženi.

Radi se o lokalitetu na Sv. Klementu Vloka, a prva dojava o požaru vatrogascima je stigla u 8.47 sati. Gorjela je gusta borova šuma, nisko raslinje i trava, a požar je oko 11.30 lokaliziran. Prema prvim procjenama, opožareno je oko 5 ha površine.

Na terenu je bilo 30 gasitelja iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Hvar, koji su do požarišta zajedno s prijenosnim pumpama prebačeni gumenjakom Nautičkog centra Hvar.

Vatra je bila visoko u brdu, riječ je o djelomično teško pristupačnom terenu, zbog čega su ubrzo nakon izbijanja vatre gasiteljima u pomoć priskočila dva kanadera, rekao je Hini dežurni u DVD-u Hvar.

- Trideset ljudi sa dvije pumpe i dva broda gase. Upravo je stigao kanader i nadamo se sretnom završetku. Uhvatilo je borovu šumu blizu kuća u naselju Vloka na Paklenim otocima, izvijestio je tijekom požara zapovjednik vatrogasnih snaga otoka Hvara Nikola Škare.

Vatrogasci te dva broda s pumpama i dalje ostaju na osiguranju i sanaciji požarišta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!