Gorički: Noćas 40 intervencija u Zagrebu

27.07.2020.

08:37

Autor: Dobro jutro Hrvatska/IMS/HRT

default error photo
Građanima vatrogasci savjetuju da na područjima gdje je učestalo poplavljivanje vrijedne stvari podignu na viša mjesta, stave brane na vrata i podrumske prostore.
U tijeku su dvije intervencije ispumpavanja poplavljenih objekata u Zagrebu. Noćas je bilo 40 intervencija, od toga 25 ispumpavanja vode i 15 uklanjanja drveća s prometnica. Noćas je najgora situacija bila u centru, na području Črnomerca, Trešnjevke, tako je išao taj val oluje, rekao je Zoran Gorički, zapovjednik vatrogasne postaje Jankomir koji je gostovao u emisiji Dobro jutro Hrvatska.

- Poplave u Zagrebu, padala i tuča veličine lješnjaka

- Bandić o štetama od poplava: "Uzrok je sam svoj majstor"

S petka na subotu odrađeno je 370 intervencija, i u tijeku dana ih je bilo još, dodaje.

- Mi to rutinski odrađujemo, ali ovako, za vikend su angažirana apsolutno sva dobrovoljna društva. Oko 80 ekipa je bilo na terenu. To je više od 200 vatrogasaca. Žao nam je svih ljudi koji su pogođeni, rekao je Zoran Gorički.

Što se tiče zagušenja linija, i odlaska na teren, kaže kako se ide po prioritetima, najprije se odlazi u bolnice.

Na pitanje kakva je situacija u Klaićevoj, kaže kako je ondje bilo tri ekipe, sve je ispumpano, ali su i noćas opet poplavili.

Građanima savjetuje da na područjima gdje je učestalo poplavljivanje vrijedne stvari podignu na viša mjesta i stave brane na vrata i podrumske prostore.

Što se tiče jačine pumpi u minuti mogu ispumpati od 500 do 2000 litara.

- Imamo ih dovoljno za svaku ekipu po dvije tri i dovoljnog su kapaciteta, dodaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!