10:11 / 17.04.2020.

Autor: HRT/Hina

Gorio šator ispred Doma za starije i nemoćne na Zenti

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sinoć oko 21 sat izgorio je dio šatora postavljenog ispred Doma za starije osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu koji služi za presvlačenje i dezinfekciju djelatnika Doma.
Sinoć oko 21 sat izgorio je dio šatora postavljenog ispred Doma za starije osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu koji služi za presvlačenje i dezinfekciju djelatnika Doma. Vatra je brzo ugašena, šteta nije velika i nitko nije ozlijeđen, izvjestili su iz Doma.

Vatra je izbila oko 20.30, a prije dolaska vatrogasaca djelatnici doma su vatrogasnim aparatima ugasili požar. Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita požarište su potom dodatno natopili.

Osim što je izgorio šator, u kojem su se djelatnici doma presvlačili prije ulaska u ustanovu, izgorjela je i odbačena i korištena jednokratna zaštitna odjeća koja se nalazila u šatoru.

Policija je obavila očevid kako bi utvrdila uzrok požara. Neslužbeno doznajemo da se radi o odbačenom opušku.

- Sinoć se dogodilo to taj nemili događaj da je počelo govoriti da kako da su odmah djelatnice zvale i vatrogasce i MUP i ja bih posebno pohvalila i prije toga su pored svih svojih obveza prema starim osobama i njezi uzele vatrogasne aparate i zapravo već su sanirale štetu, rekla je Helena Bandalović, povjerenica u Domu za starije i nemoćne osobe u Splitu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!