08:29 / 14.01.2021.

Autor: HRT/Hina

Gorjeli kontejneri i automobili u Splitu

Ivo Cagalj/PIXSELL/arhiva

Ivo Cagalj/PIXSELL/arhiva

Foto: - / PIXSELL

Paljenje kontejnera u Splitu postala je već uobičajena pojava. Do sada je zapaljeno i uništeno na stotine kontejnera, a time i automobila koji su uglavnom parkirani uz kontejner.
Tri su automobila nagorjela u požaru koji je buknuo u prvim jutarnjim satima u kontejnerima na Spinutu, doznaje se od splitske policije.

Dojavu o požaru u Teslinoj ulici u Spinutu vatrogasci su dobili u četvrtak u 2.30 sati. Tamo je vatra izbila u tri PVC kontejnera, te se proširila na tri parkirana vozila zahvativši im stražnji dio.

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split vatru su ugasili pola sata kasnije. Policija će na mjestu događaja obaviti očevid.

Paljenje kontejnera u Splitu postala je već uobičajena pojava. Do sada je zapaljeno i uništeno  na stotine kontejnera, a time i automobila koji su uglavnom parkirani uz kontejner, pa se vatra vrlo brzo proširi na njih. Tim požarima je pričinjena velika materijalna šteta gradskoj tvrtki "Čistoća" čiji su kontejneri i građanima, vlasnicima vozila, ali i trošak intervencija vatrogasaca koji zasigurno ukupno prelazi milijun kuna.

Policija uglavnom još uvijek traga za počiniteljima većine takve vrste paleži iako je određen broj počinitelja otkriven i kazneno prijavljen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!