20:18 / 01.08.2021.

Autor: HRT/Marin Ćurić/Hina

Gorjelo u osječkom skladištu tvrtke koja se bavi prikupljanjem otpada

Gorjelo u skladištu tvrtke koja se bavi prikupljanjem različitih vrsta otpada

Gorjelo u skladištu tvrtke koja se bavi prikupljanjem različitih vrsta otpada

Foto: HRT / HTV

Kasno poslijepodne u zapadnom predgrađu Osijeka izbio je požar. Gorilo je u skladištu tvrtke koja se bavi prikupljanjem različitih vrsta otpada poput kartona, plastike i tkanina. 

Javna profesionalna vatrogasna postrojba Osijek zaprimila je dojavu o požaru u 17 sati i 59 minuta. U gašenju je sudjelovalo 25 vatrogasaca u 8 vozila. Požar je pod nadzor stavljen pola sata nakon dojave. U osječko-baranjskoj policijskoj upravi izvijestili su kako će se po saniranju požarišta pristupiti očevidu. On bi mogao započeti sutra ujutro, a tada bi trebao biti poznat i službeni uzrok ovog požara. 

Požar koji je u nedjelju poslijepodne buknuo u industrijskoj zoni u Osijeku je pod nadzorom, nema ozlijeđenih, a kuće nisu ugrožene, potvrdili su za Hinu iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Požar je lokaliziran oko 19 sati, a nekoliko vatrogasaca još uvijek je na terenu.

Nema ozlijeđenih i ništa drugo nije bilo ugroženo, a gorjela je plastika. Više će se znati sutra kada dođu inspektori. Prema pisanju medija i objavljenim videima, iznad požarišta se izdizao visok stup crnog dima, koji je bio vidljiv iz različitih dijelova Osijeka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!