15:43 / 13.05.2019.

Autor: Hina

Gorski kotar zbog migranata traži dodatne policijske snage

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina upozorio je u ponedjeljak kako policija sve teže nadzire "zeleni dio" državne granice na području Gorskog kotara.
Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina upozorio je u ponedjeljak kako policija sve teže nadzire "zeleni dio" državne granice na području Gorskog kotara, jer se s dolaskom proljeća povećao pritisak migranata koji ilegalno ulaze u Hrvatsku, a zbog čega je od MUP-a zatražio dodatne snage kao pomoć Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

- Suočeni smo s ozbiljnim problemom i to ne od jučer. Naravno da se taj problem u međunarodnom smislu treba rješavati tamo gdje nastaje, tamo gdje nastaju migracije, no to je globalna priča i mi na to ne možemo utjecati. Ono na što možemo utjecati jest sigurnost naših granica, prije svega na granici s Bosnom i Hercegovinom, rekao je Komadina na konferenciji za novinare.

Stoga je, dodao je, zamolio ministre obrane i unutarnjih poslova te u pismu i premijera Andreja Plenkoviću da, uz činjenicu da primorsko-goranska policija ulaže nadljudske napore s resursima s kojima raspolažu, pošalju joj se dodatne snage u pomoć, "jer je jako teško kontrolirati zeleni dio županije kada se migranti rasprše".

Naglasio je da su mještani Gorskog kotara uznemireni i zabrinuti za svoju sigurnost, da se ne želi stvarati panika, ali i kako je "činjenica da se, pogotovo s dolaskom proljeća, povećava taj migrantski pritisak i tu očekujem adekvatni odgovor resornih ministarstava".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!