Gospić: Komemoracija za Milana Levara

28.08.2020.

22:45

Autor: Dnevnik/IMS/P.F./HRT

-

-

Foto: - / -

Levar je poginuo u eksploziji nedugo nakon što je svjedočio o ubojstvima srpskih i hrvatskih civila na gospićkom području. Do danas nitko za njegovu smrt nije odgovarao.
U povodu 20. godišnjice ubojstva hrvatskog branitelja i haškog svjedoka Milana Levara, Dokucenta - Centar za suočavanje s prošlošću i Antifašistička liga Hrvatske organizirali su u Gospiću komemoraciju kojoj su nazočili njegova udovica Vesna Levar i sin Leon.

Levar je poginuo u eksploziji nedugo nakon što je svjedočio o ubojstvima srpskih i hrvatskih civila na gospićkom području. Do danas nitko za njegovu smrt nije odgovarao.  - Drugi su nedjelima dokazali istinitost njegovih riječi, no nikada nisu uhićeni. Samo su pojedinci uhićeni u sudskom postupku koji je uslijedio. Ali ostala je bolna činjenica da sin i ja čekamo pravdu za Milanovu nasilnu smrt, rekla je Vesna Levar, supruga ubijenog Milana.

- Važno je da se danas zapitamo kako napraviti još jedan korak bliže prema Hrvatskoj u kojoj će Milan Levar biti heroj i branitelj Domovine i istine i branitelj činjenica o svim ubijenima, rekla je Vesna Teršelić, voditeljica Documente - Centra za suočavanje s prošlošću.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!