Gospićanin (36) optužen za pokušaj "teškog ubojstva" supruge i njenog prijatelja

22.02.2023.

10:27

Autor: Hina/HRT/A.S.

Optužen za pokušaj "teškog ubojstva" supruge

Optužen za pokušaj "teškog ubojstva" supruge

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Protiv 36-godišnjeg Jure M. iz Gospića podignuta je optužnica za dva pokušaja teškog ubojstva, supruge i njenog prijatelja te kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode i prijetnje, a sudit će mu se u Karlovcu, priopćio je državno odvjetništvo. 

Optužnicu je nakon provedene istrage podiglo karlovačko Županijsko državno odvjetništvo pred Županijskim sudom u Karlovcu, gdje će se optuženiku suditi jer je 22. kolovoza 2022. u Gospiću 27-godišnjoj supruzi i 21-godišnjem oštećeniku nanio osobito teške tjelesne ozljede, čiji je smrtni ishod izbjegnut zahvaljujući pravovremeno pruženoj medicinskoj pomoći.

Optužnica ga tereti za pokušaj teškog ubojstva jer je utvrđeno da je to počinio na okrutan ili podmukao način i zato što se radi o članu obitelji kojeg je već ranije zlostavljao.

Pokušaj ubojstva dogodio se u kući iz koje je po mjeri gospićkog Općinskog državnog odvjetništva bio udaljen zbog prethodnog obiteljskog nasilja, a za obje osobe su mu bile izrečene mjere zabrane približavanja.

Tužiteljstvo precizira da se radi o pokušaju teškog ubojstva jer je optuženiku cilj bio da iz niskih pobuda usmrti svoju 27-godišnju suprugu i 21-godišnjaka te je opisano da je prvo 21-godišnjem oštećeniku zadao ubodne rane u predjelu prsišta, a zatim i svojoj supruzi najmanje pet ubodnih rana.

Tereti ga se također da je 17. kolovoza na štetu svoje 27-godišnje supruge počinio kazneno djelo prijetnje i protupravnog oduzimanja slobode. 

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora.

Nakon što je pokušao ubiti suprugu i njenog prijatelja kojima su životi spašeni u jedinicama intenzivnog liječenja u Gospiću i Zadru 36-godišnjak je nekoliko sati bio u bijegu. Kada ga je policija u Bilaju kod Gospića locirala i opkolila, predao se, i to nakon razgovora s policijskim pregovaračem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!