15:57 / 08.07.2019.

Autor: M.Š.

Gotovac Soldić priznala prvu, ali ne i drugu točku optužnice

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Glavna rasprava Ivani Teni Gotovac Soldić (39) započela je pred splitskim Županijskim sudom u ponedjeljak priznanjem optužene.
U ponedjeljak je priznanjem optužene počela rasprava Ivani Teni Gotovac Soldić (39) pred splitskim Županijskim sudom.

Bivša djelatnica HAC-a Ivana Tena Gotovac Soldić priznala je naime sve navode iz prve točke optužnice: da je 23. listopada 2018. godine u Splitu oko 21,20 sati, vozeći pod utjecajem alkohola prošla kroz crveno svjetlo na Poljičkoj ulici brzinom od oko 70 km/h, nije se zaustavila pješacima pa je tako na križanju, na pješačkom prijelazu, udarila 19-godišnju Mariju Ćorić, studenticu iz Čapljine, na mjestu je usmrtivši, pišu 24sata.

- Što se tiče druge točke optužnice, uz dužno žaljenje, mora se napomenuti da izostaje objektivni uvjet kažnjivosti jer se navodi kako je žrtva preminula na licu mjesta. Dakle, nije bilo osobe kojoj se mogla pružiti pomoć te nema objektivnog obilježja kaznenog djela pod točkom dva, rekao je odvjetnik Zoran Mataić.

Sudac Dinko Mešin je nakon današnjeg ročišta zakazao objavu presude za 11. srpnja.
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!