16:16 / 05.10.2019.

Autor: D.M./HRT

Gotovina: Dobro je imati emocije, ali moramo biti razumni

-

-

Foto: - / -

Na obilježavanju 28. godišnjice obrane grada Zadra od velikosrpske agresije bio je i umirovljeni general Ante Gotovina.
U Zadru je obilježena 28. godišnjica obrane grada od velikosrpske agresije. Središnja svečanost održana je u gradskoj četvrti Dračevac, u kojoj su hrvatski branitelji '91. zaustavili i razbili okupatorske snage te ih natjerali na povlačenje. Na misnom slavlju i svečanosti bio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković sa sedam ministara. U Dračevcu je bio i umirovljeni general Ante Gotovina.

- Prisjetimo se vremena prije 28 godina, kada smo svi zajedno živjeli u neizvjesnosti. To je trajalo nekoliko godina. Prisjetimo se onih mladih ljudi, vojnika koji su dali svoje živote. Prisjetimo se one djece, žena i staraca koji su otišli na drugi svijet. Sjetimo se svih tragedija koje nosi sa sobom rat. To su temelji naše državnosti. Na tim temeljimo danas živimo sigurni i slobodni. Te temelje moramo čuvati, a to je trajna briga našeg sustava nacionalne sigurnosti, kazao je Gotovina.

Na pitanje koliko su mu jake emocije na ovakve dane Gotovina je kazao: "Dobro je imati emocije, ali moramo biti razumni, imati emocionalnu inteligenciju i biti socijalno osjetljivi - o tome trebamo misliti svaki dan". "Trebamo graditi društvo koje prihvaća onog drugog. Trebamo brinuti o našem gospodarstvu jer samo bogata zemlja može biti socijalno pravedna u stvarnosti. Tome trebamo težiti", zaključio je Gotovina.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!