20:45 / 26.04.2019.

Autor: HRT

Gotovina: Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti

-

-

Foto: - / -

Za iznimno junaštvo postrojbu je Redom kneza Domagoja s ogrlicom odlikovala predsjednica Republike, a odličje je uručio njezin posebni izaslanik, general pukovnik Ante Gotovina.
U Virovitici se slavi 25. obljetnjica 81. samostalne gardijske bojne, legendarnih Kumova. Ta najmlađa ratna postrojba doživjela je vatreno krštenje u Bljesku, a svoj status potvrdila u Oluji, Ljetu 95. i Maestralu.

Poginuo je 21 pripadnik te postrojbe, a oko 170 ih je ranjeno. Za iznimno junaštvo postrojbu je Redom kneza Domagoja s ogrlicom odlikovala predsjednica Republike, a odličje je uručio njezin posebni izaslanik, general pukovnik Ante Gotovina. 

- Bili ste udarna snaga Hrvatske vojske u ratu i tako imali čast i privilegiju biti 1. linija u svim ratnim operacijama diljem Hrvatske. Dionici ste pobjede naših oružanih snaga u obrani domovine od agresije. Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti, rekao je general Gotovina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!