18:29 / 11.01.2021.

Autor: Hina/HRT

Gotovo 100.000 poziva na donatorski telefon Caritasa

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski Caritas zahvalio je svima koji su se na taj način, pozivom sa svojega fiksnog ili mobilnog uređaja, odazvali pozivu za pomoć .
Donatorski telefonski broj Hrvatskoga Caritasa 060 9010  od 29. prosinca do ponedjeljka registrirao je gotovo 100.000 poziva hrvatskih građana koji su tako željeli izraziti solidarnost i pomoći stanovnicima Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta pogođenih potresom na Banovini.

➡️ Posljedice potresa - najnovije informacije
➡️ "Ne treba nekoga žaliti ako si sam ne želi pomoći"
➡️ Oporba traži istražno povjerenstvo o poslijeratnoj obnovi

Hrvatski Caritas zahvalio je svima koji su se na taj način, pozivom sa svojega fiksnog ili mobilnog uređaja, odazvali pozivu za pomoć našim sugrađanima na potresom pogođenim područjima. Sretni smo također zbog najave kako će Vlada Republike Hrvatske osloboditi plaćanja PDV-a donacije namijenjene pomoći stradalnicima u potresu očekujući da će to uključiti i PDV koji se naplaćuje na telefonske pozive putem donacijskih telefona, dodaje se u priopćenju Caritasa.

Program pomoći Hrvatskoga Caritasa stradalnicima u potresu na Banovini može se i dalje podupirati. Informacije su objavljene na internetskoj stranici Caritasa. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!