18:48 / 02.07.2018.

Autor: HRT

"Govori vam kapetan zrakoplova, Hrvatska je pobijedila Dansku"

-

-

Foto: - / -

Jučerašnja utakmica između Hrvatske i Danske pratila se i na letu Frankfurt- Zagreb.
Jučerašnja utakmica između Hrvatske i Danske pratila se i na letu Frankfurt-Zagreb. Zrakoplov je poletio u 21.50, odnosno u najdramatičnijem trenutku, sredinom prvog produžetka. Kako su putnici morali ugasiti sve mobilne uređaje, zamolili su kapetana da ih izvijesti o rezultatu utakmice.

Većina putnika u zrakoplovu bili su Hrvati koji su srčano pratili prijenos utakmice,  najprije na terminalu na aerodromu, a zatim preko platforme HRTi uživo na Drugom programu. Međutim sredinom prvog produžetka zrakoplov je poletio i više nitko nije imao mogućnost pratiti ili saznati rezultat.

"Prošlo je dobrih pola sata leta, posluženo je piće kada sam došao na ideju da zamolimo preko stjuardese kapetana leta da s HR kontrolom leta provjeri rezultat i javi nam na razglas. Ona se nasmijala i rekla da će pokušati. Nakon pet minuta španjolski kapetan se zaista javio i obavijestio avion: I have just been informed that Croatia won quarterfinal match... ("Upravo sam informiran da je Hrvatska ušla u četvrtfinale"), na opće oduševljenje svih putnika." Lijepa uspomena, rekao nam je jedan od putnika koji je snimio reakciju ostalih u trenutku kada je kapetan objavio rezultat utakmice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!