14:17 / 01.07.2019.

Autor: V.K./Hina

Grabar-Kitarović, Horvat i Bandić o Kuščeviću

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska predsjednica poručila je da su državne institucije stabilne te da u ovom trenutku nema nikakve potrebe da se ona uključuje u raspravu o ministru uprave Lovri Kuščeviću.
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je poručila da su državne institucije stabilne te da u ovom trenutku nema potrebe da se ona kao predsjednica Republike uključuje u raspravu o ministru uprave Lovri Kuščeviću.

- Plenković o HNS-ovu zahtjevu: Organski ne podnosim ultimatume
- Slučaj Kuščević: HNS za smjenu, Vlada odbacuje ultimatum, ministar se brani

-
Stvar je do predsjednika Vlade (Andreja Plenkovića) i do njegove koalicije. To ne mogu uopće komentirati. Moja je glavna dužnost stabilnost državne vlasti, odnosno državnih institucija. One su stabilne i u ovom trenutku nema nikakve potrebe da se uključujem u tu raspravu, odgovorila je Kolinda Grabar-Kitarović na marginama svečane akademije u povodu Dana Hrvatske obrtničke komore (HOK) na pitanje da komentira ponašanje HNS-a, odnosno ucjenjuje li ta stranka premijera Plenkovića.

HNS traži od premijera da smijeni ministra Kuščevića jer smatra da je on najvjerojatnije iskoristio politički utjecaj radi osobne koristi, a vezano uz preprodaju i prenamjenu zemljišta dok je bio načelnik na Braču.

Horvat: Prvo institucije moraju moraju dati sud o Kuščeviću, a onda stranka i Vlada

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je da hrvatske institucije moraju valorizirati i potvrditi sve ono što se stavlja na teret ministru uprave Lovri Kuščeviću, istaknuvši kako će nakon toga politika i ključni ljudi stranke i Vlade dati svoj sud.

- Dajmo priliku i malo strpljenja da premijer Plenković zaključi pregovore koji se u ovom trenutku događaju u Bruxellesu. Nakon njegova povratka razjasnit će se situacija vezana uz ministra uprave Lovre Kuščevića i vjerujte mi u tom trenutku će te informacije vrlo transparentno i na vrijeme bit podastrte hrvatskim medijima i javnosti, poručio je.

Na pitanje je li HNS u poziciji postavljati uvjete Vladi, odgovorio je kako to nije komentirao ni kada je HNS ulazio u koaliciju, pa neće ni sada.

Što se tiče medijskih napisa o preprodaji stanova vezanih uz ministra državne imovine Gorana Marića, Horvat smatra kako se nečim takvim trebaju baviti institucije RH.

Bandić bez komentara o zahtjevu HNS-a da se smijeni Kuščević

Zagrebački gradonačelnik Milan Badić u ponedjeljak je odbio komentirati zahtjev HNS-a da premijer Andrej Plenković smijeni ministra uprave Lovre Kuščevića iz Vlade, navodeći kako "od njega nikada nećemo čuti da komentira druge".

Kao koalicijski partner vladajućeg HDZ-a, Bandić je naglasio kako je koalicija stabilna.
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!