16:33 / 22.11.2019.

Autor: IMS/HRT

Grabar-Kitarović i Milanović tvrde da imaju dovoljno potpisa

-

-

Foto: - / -

U ponoć je počelo prikupljanje potpisa za ulazak u predsjedničku utrku. DIP će pravovaljanu listu kandidata objaviti najkasnije do 5. prosinca u ponoć.
Počelo je prikupljanje potpisa za ulazak u predsjedničku utrku. Potencijalni kandidati moraju ih prikupiti 10 tisuća, a za to imaju točno 12 dana. Nakon toga će ih u 48 sati prekontrolirati Državno izborno povjerenstvo i pravovaljanu listu kandidata objaviti najkasnije do 5. prosinca u ponoć.

U Puli je potpise počeo prikupljati Zoran Milanović, u Zagrebu Miroslav Škoro i Katarina Peović, a u Zadru aktualna predjednica Kolinda Grabar Kitarović,

Kolinda Grabar Kitarović je kasno poslijepodne objavila na službenome Facebook profilu da je već prikupila potrebnih 10 tisuća potpisa.

I Zoran Milanović prikupio je 10.000 potrebnih glasova za kandidaturu. Potpise je prikupio, objavljeno je na njegovoj Facebook stranici - u tri sata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!