12:18 / 17.09.2019.

Autor: M.Š./Hina

Grabar-Kitarović: Ne razmišljam ni o kakvim sabotažama

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović kazala je kako je postala predsjednicom zahvaljujući povjerenju građana i radu članova HDZ-a na terenu na svim razinama i radu volontera.
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u utorak kako ne razmišlja ni o kakvim sabotažama svoje predsjedničke kampanje, već da misli pozitivno očekujući da će svi koji vjeruju i cijene njezin rad, izaći na izbore.

- Ne razmišljam ni o kakvim sabotažama. Vjerujem da će, kako članovi HDZ-a tako i svi ostali koji vjeruju i cijene moj rad, izaći na izbore, rekla je Grabar Kitarović prije prve međunarodne konferencije "Domovinska sigurnost i upravljanje u krizama". 

Kolinda Grabar Kitarović kazala je kako je postala predsjednicom zahvaljujući povjerenju građana i radu članova HDZ-a na terenu na svim razinama i radu volontera. 

Dodala je kako se osjeća pozitivno i optimistično te da na taj način ulazi u nadolazeće razdoblje.

Nije odgovorila na pitanje misli li da njezinoj kampanji štete priče o sabotažama iz redova HDZ-a koje su se pojavile u medijima, nego je kratko kazala da razmišlja samo pozitivno.

Krstičević: Zanima me pobjeda naše kandidatkinje

Ministar obrane Damir Krstičević izjavio je pak kako ga u predstoječim izborima za predsjednika republike zanima samo pobjeda HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović.

- Ono što mene zanima je pobjeda naše kandidatkinje na predstojećim izborima, prema tome odgovornost svakog člana HDZ-a je upravo stvaranje jednog dobrog pozitivnog okruženja, i da se svi skupa zajedno angažiramo te da naša predsjednica potvrdi svoj mandat i bude izabrana, poručio je Krstičević koji je sudjelovao na međunoradnoj konferenciji "Domovinska sigurnost i upravljanje krizama".

Komentirao je i jučerašnje Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a, gdje je predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković istaknuo kako od svih članova očekuje punu ozbiljnost u nadolazećim izborima.

- Stvaramo jedan pozitivan okvir za natjecanje, imamo predsjednicu koja sigurno može pobijediti, ja sam u to uvjeren, kazao je Krstičević.

Na pitanje treba li sankcionirati članove stranke koji se ogluše na premijerov poziv Krstičević je rekao da sankcije nisu dobre. 

- Ali ponavljam, svi moramo biti dio tima, raditi i učiniti sve da imamo pozitivnu kampanju i da predsjednica u tom pozitivnom okružju i pobijedi, rekao je Krstičević.
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!