16:17 / 10.09.2018.

Autor: HRT

Grabar-Kitarović: Neće mi Vučić nametati teme u Hrvatskoj

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je kako neće dopustiti da joj srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nameće teme u Hrvatskoj.
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je kako neće dopustiti da joj srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nameće teme u Hrvatskoj.

Neću se spustiti na tu razinu da komentiram njegove govore, kazala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon susreta s austrijskim predsjednikom dr. Alexanderom Van der Bellenom  osvrćući se na Vučićev govor na Kosovu u kojem je, među ostalim, rekao da u Kninu nikada nije bilo šahovnice te da je Slobodan Milošević bio dobar lider.

Nismo razgovarali o Vučićevom govoru. Ne vidim zašto bi on bio relevantan za Hrvatsku, zašto bi Vučić trebao nametati teme za Hrvatsku. Mi imamo svoja pitanja. Bavimo se Hrvatskom i putem u prosperitet. Želim stabilnost srpske zajednice u Hrvatskoj i hrvatske u Srbiji i neću dopustiti da mi Vučić nameće teme kojima ću se baviti, izjavila je, među ostalim, predsjednica Republike Hrvatske.

Posjet Vučića Kosovu očekivano je jučer izazvao velike napetosti, cestovnu blokadu i zabranu dolaska u selo Banje, ali i njegovo priznanje da je Srbija platila veliku cijenu zbog pogrešne politike Slobodana Miloševića te da u ovome trenutku nema rješenje za Kosovo.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!