17:01 / 16.04.2020.

Autor: HRT/Hina

Grabar-Kitarović odustala od ureda u Visokoj ulici

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz kruga bliskog bivšoj predsjednici kažu da su problemi sa statikom nakon potresa te klizište glavni razlog zašto zgrada ne zadovoljava uvjete za preseljenje.
Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović neće imati ured u Visokoj ulici, gdje joj je Vlada na njezin zahtjev u tu svrhu namijenila prostor, a iz kruga bliskog bivšoj predsjednici kažu da su problemi sa statikom nakon potresa te klizište glavni razlog zašto zgrada ne zadovoljava uvjete za preseljenje.

Informaciju da je Grabar-Kitarović odustala od ureda na koji, temeljem Zakona o pravima predsjednika RH po prestanku obnašanja dužnosti ima pravo pet godina, objavila je N1 televizija, a Hini od izvora bliskog bivšoj predsjednici kažu kako Grabar-Kitarović u uvjetima izolacije uzrokovane epidemijom ured i ne treba te da će raditi od kuće. Trebat će samo riješiti pitanje weba, društvenih mreža i službene korespondencije, dodaje isti izvor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!