12:46 / 13.02.2020.

Autor: B.A./HRT

Grabar-Kitarović podnijela zahtjev za uredom bivšeg predsjednika

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Bivša predsjednica, uz ured, imat će pravo na naknadu u prvih šest mjeseci u visini sadašnje plaće, dok će u drugih šest mjeseci imati pravo na pola plaće.
Ministar državne imovine Mario Banožić potvrdio je u četvrtak da je Kolinda Grabar-Kitarović podnijela zahtjev da joj se dodijeli ured bivšeg predsjednika RH.

Marić još ne zna koliko će stajati ured bivše predsjednice

- Upravo sam čuo da postoji dokument kojim je podnesen zahtjev, meni još nije došao. Sukladno Zakonu o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske, po prestanku obnašanja dužnosti ona ima pravo na ured, vozača i dva službenika, rekao je Banožić novinarima pred Banskim dvorima.

Najavio je da će njegovo ministarstvo nastojati ispuniti zakonsku obvezu, a tek će vidjeti kakav prostor će dodijeliti Grabar-Kitarović.

Rekao je kako postoji nekoliko lokacija koje imaju u vidu, ali ih ne želi ništa reći dok ne vide zadovoljavaju li sve uvjete.

Naglasio je kako prostori kojima bi se koristila bivša predsjednica trebaju biti primjereni i reprezentativni.

Bivša predsjednica, uz Ured, imat će pravo na naknadu u prvih šest mjeseci u visini sadašnje plaće, dok će u drugih šest mjeseci imati pravo na pola plaće.

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je danas kako još nije vidio specifikaciju troškova za Ured bivše predsjednice.

- Ne znam, nisam vidio specifikaciju, ako je poslano u Ministarstvo financija nisam vidio, rekao je Marić uoći sjednice Vlade.

Dodao je da će sve komunicirati kada on i Ministarstvo budu imali više informacija.

- Ne znam ni broj ljudi, ni broj zaposlenih, ni prostor, ne mogu napamet iz glave govoriti, kaže Marić.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!