16:28 / 24.05.2019.

Autor: M.Š./Hina

Grabar-Kitarović s predstavnicima "Hoda za život"

Foto: Ured predsjednice

Foto: Ured predsjednice

Foto: - / -

"Hod za život" u subotu se prvi put održava u Zadru i Splitu, a četvrti put u Zagrebu.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u petak je, na njihov zahtjev, primila organizatore "Hoda za život" koji se u subotu održava u tri hrvatska grada. U razgovoru je naglasila važnost komunikacije sa svim društvenim skupinama koje sudjeluju u važnim društvenim procesima na temi zaštiti obitelji i majčinstva, priopćeno je iz njezina Ureda.

U priopćenju se navodi i da su predstavnici inicijative istaknuli kako im je želja osvijestiti javnost da život počinje začećem, a posebno su upozorili na loš društveni položaj žena koje žele imati djecu i raditi te poručili da je diskriminacija trudnica i majki nedopustiva.

Važnost zaštite obitelji i majčinstva

- Predsjednica Grabar-Kitarović naglasila je potrebu poboljšanja mjera populacijske politike, poput omogućavanja statusa roditelja-odgajatelja, majke ili oca, ali i dječjeg doplatka kao univerzalnog prava svakog djeteta bez obzira na financijska primanja roditelja, doaje se u priopćenju.

"Hod za život" u subotu se prvi put održava u Zadru i Splitu, a četvrti put u Zagrebu.

Koordinatorica inicijative za Zagreb Magdalena Krpina Zdilar izjavila je nakon sastanka na Pantovčaku da je predsjednica saslušala njihove planove i prijedloge kako osigurati zaštitu života od začeća do prirodne smrti, kako trudnicama i majkama, mladim obiteljima pružiti podršku i savjetovati da se odluče na što veći broj djece.

- Drago nam je što nas je primila i saslušala, rekla je.

Sastanak s predsjednicom tražili su, rekla je, jer im je jako važno da ona bude upućena u ono što smatraju da je zabrinjavajuće pitanje u Hrvatskoj.

- Važno nam je da čuje jer je ona naša predsjednica, dodala je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!