19:45 / 05.09.2018.

Autor: HRT

Grabar Kitarović u ponoćnom obilasku granice

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Postaju granične policije Cetingrad i upoznala se sa stanjem u zoni odgovornosti Policijske postaje.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović obišla je noćne smjene Postaje granične policije Cetingrad i Maljevac kako bi se upoznala sa stanjem na tom dijelu granice između BiH i Hrvatske.

Poznato je naime da je na tom dijelu posljednjih mjeseci zabilježen veći broj pokušaja ilegalnih prelazaka u Hrvatsku i Europsku uniju. Predsjednica je teren obišla na poziv građana, koji se žale zbog sigurnosti.

Zamjenik glavnog ravnatelja Policije Josip Ćelić podsjetio je da je bilo situacija kada je na graničnom prijelazu u jednom trenutku bilo 250 migranata. Po potrebi, ovisno o situaciji na terenu, broj policijskih službenika se diže u onom broju koji je potreban, rekao je, dodavši da Hrvatska policija ima sasvim dovoljan broj policajaca da odgovori na pitanje državne granice.

"Sama sam se uvjerila u to da je naša policija iznimno profesionalna, kao što vidite iznimno su dobro opremljeni, kako raznim letjelicama tako i raznim termovizijskim kamerama, pokrivaju cijelu zelenu granicu i u toj reakciji u suradnji s bosankso hercegovačkom policijom vrlo brzo se reagira na bilo kakav ilegalni pokušaj prelaska granice", rekla je Grabar Kitarović.
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!