Grad Zagreb i sindikati potpisali povećanje koeficijenata za gradske vrtiće

19.04.2023.

17:56

Autor: M.M./HRT/Hina

Grad Zagreb i sindikati potpisali povećanje koeficijenata za gradske vrtiće

Grad Zagreb i sindikati potpisali povećanje koeficijenata za gradske vrtiće

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i predstavnici sindikata potpisali su u srijedu dodatak Kolektivnom ugovoru kojim se od 1. lipnja koeficijenti složenosti poslova radnih mjesta u gradskim dječjim vrtićima uvećavaju za 6 posto.

Grad podsjeća da je i krajem 2022. potpisan Kolektivni ugovor kojim je osnovica plaće u vrtićima porasla za 4.5 posto, te je uvedeno pravo na topli obrok u neto iznosu od 66 eura mjesečno.

Uz to, u razdoblju od godine dana, gradske ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje raspisat će natječaje za 550 radnih mjesta na neodređeno za odgojitelje, a sve jasličke skupine ekipirat će se s pomoćnim radnicima za njegu, skrb i pratnju. Dio je to plana Gradske uprave da se osigura univerzalna dostupnost dječjih vrtića svoj djeci Grada Zagreba, izvijestio je Grad na internetskim stranicama, dodavši da su ulaganje u izgradnju vrtića i u uvjete rada zaposlenika dva osnovna načina za postizanje tog cilja.

U ime reprezentativnih sindikata zaposlenih u predškolskim ustanovama Grada Zagreba, dodatak Kolektivnom ugovoru potpisale su Iskra Vostrel Prpić, predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, Božica Žilić, predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske, te Sanja Leilani Chambers, predsjednica Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske. Potpisivanju dodatka nazočila i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec koja je vodila proces pregovora u ime Grada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!