15:18 / 22.05.2020.

Autor: Hina

Grad Zagreb objavio plan preseljenja učenika osnovnih škola oštećenih u potresu

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz Ureda ističu da će odgojno-obrazovni rad za sve ustanove biti organiziran u dvije smjene, a pri izradi plana, napominju, u obzir su uzete prostorne mogućnosti svih škola te potrebe i prava učenika na obrazovanje pod jednakim uvjetima.
Gradski ured za obrazovanje grada Zagreba objavio je u petak plan preseljenja učenika pet osnovnih škola oštećenih u potresu za školsku godinu 2020./2021.

Učenici osnovnih škola oštećenih u potresu, čiji objekti neće biti spremni za rad i prihvat učenika 7. rujna ove godine, nastavu će polaziti u osnovnim školama koje nastavu organiziraju u jednoj smjeni.

Iz Ureda ističu da će odgojno-obrazovni rad za sve ustanove biti organiziran u dvije smjene, a pri izradi plana, napominju, u obzir su uzete prostorne mogućnosti svih škola te potrebe i prava učenika na obrazovanje pod jednakim uvjetima, a to podrazumijeva i organiziranje programa produženog boravka u tim školama.

Planovi preseljenja i organizacije odgojno-obrazovanog rada od sljedeće školske godine izrađeni su u suradnji s ravnateljima svih ustanova, ističu iz Gradskog ureda.

Za Osnovnu školu Bukovac završetak sanacije predviđa se 31. prosinca 2021., a učenici će nastavu polaziti u OŠ Frana Krste Frankopana (1. a, 1. b i 1. c), OŠ Petra Preradovića (2. a, 2. b i 2. c), OŠ Jordanovac (1. d i 2. d te treći i četvrti razredi), i u OŠ Žuti brijeg (viši razredi) te će za sve biti organiziran prijevoz.

Učenici OŠ dr. Ivan Merz, u kojoj se završetak sanacije očekuje 1. rujna 2021., premještaju se u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića (prvi razredi te 2. a, 6. a i 6. b), u OŠ Josipa Jurja Strossmayera (2. b i 2. c te 4. b i 4. c) i u OŠ Matka Laginje (treći razredi, 4. a te peti, sedmi i osmi razredi). Učenici nemaju organiziran školski prijevoz.

Dovršetak sanacije OŠ Miroslava Krleže očekuje se 1. rujna 2021., a učenici se premještaju u OŠ Jabukovac (niži razredi) i OŠ Pantovčak (viši razredi) te će imati organiziran prijevoz.

Učenici OŠ Petra Zrinskog, za koju je završetak sanacije predviđen 1. rujna 2021., sele se u OŠ Tina Ujevića (prvi razredi), OŠ Izidora Kršnjavoga (drugi i treći razredi) i OŠ Ivana Cankara (četvrti razredi) i nemaju organiziran prijevoz. U OŠ Ive Andrića sele se peti, šesti, sedmi i osmi razredi, kojima će biti organiziran prijevoz.

Učenici Područne škole Vugrovec OŠ Vugrovec-Kašina, za koju je dovršetak sanacije planiran 1. rujna 2021., nastavu će polaziti u PŠ Prekvršje (prvi, drugi i treći razredi), PŠ Planina Donja (četvrti razredi), dok se viši razredi sele u OŠ Iver i svima će im biti organiziran školski prijevoz.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!