14:01 / 25.06.2020.

Autor: HRT/Hina

Grad Zagreb počeo dijeliti besplatne maske

Arhivska fotografija, snimio Sanjin Strukic/PIXSELL

Arhivska fotografija, snimio Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U svrhu zaštite od koronavirusa, Grad Zagreb u četvrtak je počeo dijeliti besplatne zaštitne maske.
U svrhu zaštite od koronavirusa, Grad Zagreb u četvrtak je počeo dijeliti besplatne zaštitne maske koje građani mogu preuzeti na lokacijama 218 mjesnih odbora i Crvenog križa, priopćeno je iz Grada.Po dvije maske po osobi u mjesnim odborima moći će preuzeti građani stariji od 65 godina s prebivališem ili boravišem na području tog odbora, dok se na lokacijama Crvenog križa u Ilici  i Sigetu maske dijele korisnicima javnog gradskog prijevoza s važećom voznom kartom.  

Maske se na tim lokacijama mogu preuzeti u razdoblju od 8 do 20 sati, a u mjesnim odborima prebivalište ili boravište potrebno je  dokazati osobnom iskaznicom ili drugim službenim dokumentom sa slikom.

Također, po dvije zaštitne maske će se od sutra, 26. lipnja, podijeliti i korisnicima prava na prehranu u pučkoj kuhinji putem Ustanove "Dobri dom" Grada Zagreba na lokaciji pučke kuhinje na kojoj uobičajeno preuzimaju obroke od 11 do 13.30 (Branimirova 35, Cerska 3 i Alfirevićeva 6).

Osim navedenog danas je u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ustanove "Dobri dom" Grada Zagreba podijeljeno 150 paketa hrane za socijalno ugrožene osobe s invaliditetom. Osim hrane u paketima je dostavljeno i 300 zaštitnih maski.

Iz Grada mole sve sugrađane da prilikom preuzimanja zaštitnih maski poštuju mjere socijalnog distanciranja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!