Grad Zagreb počeo rušenje kluba Jabuka

13.02.2018.

13:34

Autor: HRT

default error photo
Kultni zagrebački klub Jabuka, koji na Jabukovcu okuplja mlade željne alternativne glazbe već 50 godina, jutros je posalo priopćenje koje donosimo u cijelosti:

Kultni zagrebački klub Jabuka, koji na Jabukovcu okuplja mlade željne alternativne glazbe već 50 godina, jutros je poslao priopćenje koje donosimo  u cijelosti:

Jutros u 10 sati, uz prisutnost zaštitarske tvrke Bilić-Erić, Grad Zagreb je srušio binu na terasi Jabuke. Prije nešto više od godine dana, provaljeno je u klub i otuđen je dio terase kojim se klub nesmetano koristio više od 40 godina. Danas je devastacija kluba nastavljena daljnjim nezakonitim rušenjem, iako se o Jabuci na sudu vode dva spora.

Policija je po našoj prijavi popisala sve osobe koje su sudjelovale u ovom barbarstvu. Protiv njih i svih odgovornih osoba morat ćemo podnijeti kaznene prijave. Za opstanak Jabuke borit ćemo se svim zakonitim sredstvima.

Apeliramo na Ministarstvo kulture da zaštiti Jabuku kao kulturnu baštinu i da ne dopusti da je isti barbari razore kao što su to napravili i Saloonu.

1998. godine, tadašnje zagrebačke vlasti zatvorile su klub, da bi nakon dobivenog upravnog spora 2001. godine GSK Jabuka ponovno dobio dozvolu za rad, a osobno je na otvorenje došao tadašnji i sadašnji gradonačelnik Milan Bandić počastivši sve goste pićem. U međuvremenu se u zemljišnim knjigama ništa nije mijenjalo, osim što je cijela čestica proglašena kulturnim dobrom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!