12:08 / 23.08.2020.

Autor: Nikolina Ćosić/HTV/Dnevnik u podne/IMS

Građani bijesni: platili su test, a nalaz ne stiže

-

-

Foto: - / -

Velike gužve posljednjih dana ostavile su svoje posljedice.
Pred Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" danas je situacija puno bolja nego što je bila jučer, nema dugih kolona za drive-in testiranje. No velike gužve posljednjih dana ostavile su svoje posljedice.

●  Brojevi rastu: Splitsko-dalmatinska županija - 94 novozaraženih, Zagreb 53

Naime, velik je broj onih koji su se testirali u petak, pa i u četvrtak - i još uvijek nisu dobili nalaze. Najveći problem to stvara onima koji se zbog svojeg posla moraju vratiti u druge zemlje.

Bijesni su jer sutra moraju biti u zemljama koje su i desetak sati vožnje udaljene, a još uvijek nisu dobili testove koje su platili i to su nam danas tijekom izvještavanja ispred Zavoda jasno dali do znanja.

- Testirao sam se u četvrtak ujutro. Zovem jučer cijeli dan. Govore da su mi nalazi poslani. Nisam nikakvu poruku dobio od njih. Glupo je davati broj telefona kada se na telefon neće javljati. Radim u Italiji preko naše firme, znači plaćam porez. Rekao sam im, ja ću dobiti otkaz radi toga! Već sada sam trebao ući u Italiju! - govori nam jutros jedan od bijesnih građana koji su se došli testirati.

Problem je u tome što je kapacitet Nastavnog zavoda 500-tinjak, a ovih dana su uzimali i do 1000 briseva dnevno.

U Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević postoji PCR uređaj koji bi mogao analizirati i do 1400 uzoraka dnevno, pa će se zbog toga predstavnici ovih dviju zdravstvenih ustanova sutra sastati kako bi pokušali pronaći rješenje.

Pogledajte što još kažu građani:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!